Thursday, May 5, 2011

FILMROLLETJES EN FOTOOTJES ...

... en private Bradley Manning die nog steeds zonder vorm van proces zit opgesloten in zijn cel. *)

In NL waren we, als onderdeel van het gelazer rondom Srebrenica, filmrolletjes kwijtgeraakt. Iets fout gegaan bij het ontwikkelingsproces.

In Pakistan wordt bij een actie Osama Bin Laden gedood. Een uiterst gecontroleerde actie: geheim, een beperkt aantal mensen van de elite van de elite, op basis van kneed-to-know. We horen dat Obama niet wil dat we de foto's zien. En we moeten ook weten dat dat is omdat hem dat is afgeraden door zijn ministers Gates en Clinton.

Osama Bin Laden wordt in zee gedumpt.
Maar niet al een paar uurtjes na deze actie: foto's op het internet! Iemand "heeft gelekt".

Wat denkt U nou precies dat hier gebeurt?
Kunt U zelfstandig nadenken? Heeft U een goede neus?
Ze zeggen wel eens dat democratie het minst slechte is van alle mogelijke regeersystemen.
Ik weet niet of dat waar is.
Ik weet niet of dat waar moet zijn.

Wat ik ook niet weet is wat er precies stinkt aan dit hele gebeuren. Maar dat het aan alle kanten stinkt - dat is duidelijk.
En wat stinkt er vooral?
Er zijn nogal wat window dressers die de behoefte hebben om aan het volk te suggereren dat we in een democratie leven: het minst slechte onder de mogelijke regeersystemen.
Wel, als er één ding heel erg duidelijk is, dan is het dit wel: de democratie verspreidt een geurtje meneer, niet mis hoor. En van alle kanten!

*) Bent U ook benieuwd of degene die gelekt heeft in z'n nakie in een cel zal worden opgesloten?

PS Waar nog geen fotootjes van op Internet zijn verschenen is van een vermoorde Gaddafi. Dat komt omdat we heel democratisch, als NATO, hebben afgesproken dat het om het beschermen van onschuldige burgers gaat. Niet om het ruimen van Gaddafi.

No comments: